Kontakt

Sastanci Rotary Cluba Varaždin Jug održavaju se svakog utorka u 20:00 sati.

Mjesto sastanka je Restoran & Caffe bar Palatin, Braće Radića 1, 42000 Varaždin

Kontaktirati nas možete na:
info@rc-varazdin-jug.hr
president@rc-varazdin-jug.hrOsnovni podaci

Žiro račun kluba kod Imex banke: HR5724920081100016451

OIB: 06550039297

Rotary International ID: 79317Ostali linkovi

O nama

Početkom 2008.g., uz podršku prijatelja iz Rotary kluba Varaždin 1181, nekolicina sadašnjih članova-osnivača pristupilo je osnivanju Rotary kluba Varaždinske Toplice. Naime, iako su u samom Varaždinu tada postojala dva Rotary kluba, koja su svojim dugogodišnjim djelovanjem afirmirala rotarijanske vrijednosti na području grada, pojavila se potreba za rotarijanskim nazočnošću i na širem županijskom području.

Prvi sastanak održan je u veljači 2008 godine, osnivačka skupština održana je 29. travnja, a svečana ceremonija (charter) primanja u rotary zajednicu održana je 30. kolovoza 2008. godine.

Godinu dana nakon osnivanja, klub mijenja ime u Rotary klub Varaždin Jug.

Već u prvoj godini djelovanja, pokreće se akcija Humanitarni festival vina kojom su prikupljena sredstva za obnovu i kupnju instrumenata za osnovnu glazbenu školu Ivan Padovec u Novom Marofu, koja je uništena u požaru 2008 godine. Ova akcija je u narednim godinama postala najznačajnija akcija RC Varaždin-Jug kojom se danas skupljaju sredstva primjerice za stipendiranje nadarenih studenata s varaždinskog područja, opremanje Opće bolnice u Varaždinu, itd.

Nadalje tu je i Vrganjijada koja se također održava tradicionalno u jesen na varaždinskom placu – a ovom akcijom prikupljena su sredstva za kupnju televizora za Sigurnu kuću u Varaždinu kao i za Onkološki odjel Opće bolnice Varaždin, dok su u narednim godinama redom opremane osnovne škole u Varaždinu. Članovi RC Varaždin Jug redovito posjećuju i pružaju podršku brojnim projektima drugih rotary klubova sa područja šire regije, ali i cijele zemlje.

RC Varaždin Jug je pomagao i brojnim obiteljima slabijeg imovinskog stanja sa područja Varaždinske županije u vidu drva za ogrijev, paketa prehrambenih proizvoda i sl.

Klub redovito organizira i brojna predavanja kao i obiteljsko druženje za članove kluba.

Iako relativno mlad klub, RC Varaždin Jug izuzetno je aktivan u jednom od najvažnijih programa Rotary Internationala „Youth Exchange“, tj. razmjene mladih u vidu jednogodišnje razmjenu učenika, slanja učenika u ljetnik kamp diljem Europe, te slanje studenata u ljetnu školu (International Summer School na Sveučilištu grada Osla, Norveška).


Prvo službeno okupljanje inicijatora. Osnivačka skupština.

Područje djelovanja

Područje djelovanja Rotary Cluba Varaždin Jug proteže se od Varaždina do Novog Marofa.